Borchuus werkt samen met Estinea

PrintEind 2013 is het Borchuus een samenwerkingsverband aangegaan  met Estinea.


Estinea

Het Borchuus kent u al, Estinea misschien nog niet. Estinea biedt begeleiding en ondersteuning aan mensen met een (verstandelijke) beperking in de Achterhoek en Twente. Estinea ondersteunt hen bij wonen, werken en leren. Zo gewoon en zo zelfstandig mogelijk. Door mee te doen aan lokale projecten, levert Estinea een bijdrage in wijken en buurten.

Via Estinea wonen ruim 40 cliënten in woningen aan de Houtdreef, Klaproosstraat, Lijsterstraat en Prinses Margrietstraat in het Zevenhuis. Veel van hen gaan voor hun dagbesteding naar plekken buiten Varsseveld omdat er in Varsseveld onvoldoende mogelijkheden zijn.
Maar dat gaat veranderen. Het Borchuus en Estinea hebben plannen gemaakt om een aantal voorkomende en passende werkzaamheden door cliënten van Estinea te laten verzorgen.
We verwachten dat Estinea en Het Borchuus veel voor elkaar kunnen betekenen zodat er een win-win situatie ontstaat voor beide partijen. Ook sluit het aan bij de missie van Het Borchuus: Het faciliteren van (toevallige) ontmoetingen tussen mensen.

Door Estinea zal de dienstverlening van Het Borchuus aan Varsseveld verbeteren en zal Het Borchuus overdag levendiger worden!